Werkwijze Eet OK!


  • De werkwijze van Eet OK! is gebaseerd op het model van gedragsverandering.  Het aanpassen van jouw eet- en leefgewoonten is een gedragsverandering. Het is daarom belangrijk om je bewust te zijn welke fasen je doorloopt. Eet OK! begeleidt je tijdens de verschillende fasen.
  • De fase van terugval zal ook uitvoerig besproken worden, zodat je om leert gaan met terugvalverschijnselen. Dit voorkomt een Jo-Jo effect. 
  • Eet OK! leert jou dat het nooit te laat is om de draad weer op te pakken. Je ontwikkelt een gezond eetpatroon waarbij je zelf keuzes maakt en jouw eigen verantwoordelijkheid behoudt.
  • Dit ga je doen aan de hand van een stappenplan. Je hoeft niet in één keer jouw hele leefstijl om te gooien, dit doe je stap voor stap. Op deze manier gaat de verandering geleidelijk en is de kans dat je het volhoudt groter. 


Stap 1 en 2

Stap 1:Oriënterend gesprek. 

Tijdens de kennismakingsfase wordt er gekeken of ik iets voor jou kan betekenen en krijg je informatie over de praktijk en de werkwijze. Dit is geheel vrijblijvend en je kunt daarna beslissen of je verder wilt met Eet OK!

 

Stap 2: Intake gesprek. 

Daarna volgt het intakegesprek. We zullen, naast de algemene gegevens,  stilstaan bij je huidige leef-, eet- en beweegpatroon en jouw algehele conditie. Daarnaast gaan we wegen en meten om het uitgangspunt te bepalen. Ook krijg je een voeding en beweegdagboek om gedurende een aantal dagen precies bij te houden wat je eet en drinkt en hoe en wanneer je beweegt. Dit is een goede manier om inzicht te krijgen in jouw voeding en beweeg patroon en nog belangrijker, de bewustwording hiervan.  

Zie onze privacyverklaring

 

Stap 3 en 4

Stap 3: Voedingsdagboek bespreking. 

Jouw voeding en beweegdagboek wordt besproken en is er een tweede weegmoment.

 

Stap 4: Analyse gesprek. 

In het analyse gesprek krijg je informatie over jouw leefstijl en een aangepast advies vanuit jouw voeding en beweegdagboek. Dit is geheel op maat gemaakt. Daarnaast gaan we in dit gesprek over naar een plan van aanpak. Hoe wil je verder? Welke stappen wilt u maken en hoe bereikt je deze. Dit is de rode draad binnen jouw vervolg consulten. 

Stap 5 en het vervolg

Stap 5: Vervolg consulten. 

De vervolgconsulten zijn voor iedereen op maat en worden aan de hand van jouw eigen wensen bepaald. Tijdens deze consulten is er een weeg/meet moment. Deze gegevens worden in jouw eigen grafiek bijgehouden.

Daarnaast kunnen we onderdelen onder de loep nemen uit jouw voeding- en leefpatroon en deze inpassen in je nieuwe levensstijl. Ook wordt er aandacht besteed aan bijzondere situaties waar je tegen aan loopt, bv. feestdagen, verjaardagen enz. 

 

Wil je weten voor wie